Sport

Lijepe vijesti za KK"Stršljen

''BRIDGEWATER ACADEMY'' I STRŠLJEN POSTIGLI DOGOVOR O PARTNERSTVU

Košarkaški klub Stršljen igraće naredne godine u Prvoj A ERSTE ligi, ali tu nije kraj lijepim košarkaškim vijestima iz plavsko-gusinjskog kluba.

Naime, ''Stršljeni'' su postigli dogovor o partnerstvu sa američkim ''Bridgewater Academy-jem'' i u liku Erika Belamija dobili novog suvlasnika.

''Košarkaški klub Stršljen dobio je novog suvlasnika, koji će zajedno sa Džošuom Hadžinsom voditi klub. Riječ je o Eriku Belamiju, vlasniku i predsjedniku ''Bridgewater Academy-ja'', koji će ujedno biti i generalni direktor našeg kluba. BWA  je profesionalna organizacija, koja je domaćin kampova na visokom nivou svakog ljeta u Las Vegasu. Takođe, povezana je sa mnogim NBA skautima i inostranim organizacijama. Stršljen će se u sezoni 2014/15 takmičiti u Prvoj ERSTE ligi i zato je naše novo partnerstvo sa BWA od vitalnog značaja za klub. Gospodin Belami će koristiti svoje resurse i profesionalno iskustvo, kako bi naša organizacija napredovala i razvijala se. Ovo partnerstvo je jedinstveno, jer je jedino ove vrste, ne samo u našoj zemlji, već i u cijelom regionu. ''Bridgewater Academy'' je odigrala klučnu ulogu  u prihvatanju poziva da se priključimo takmičenju u eliti, a u našoj agendi Balkanska liga je naredni korak. Ovo je sjajno vrijeme za košarku u našem regionu. Na budućnost gledamo sa uzbuđenjem'', piše u dopisu koji smo dobili iz novog prvoligaša sa sjevera.

Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar