Zavičaj

Podjela kurbanskog mesa u Gusinju i Plavu "KURBANI 2015"

Humanitarna organizacija EURO GUSINJE uspjesno je realizovala klanje kurbana u zavicaju 

 Za Kurban-bajram, covjek ne moze uraditi nijedno djelo draze Allahu od pustanja kurbanske krvi. Kurban ce na Sudnji dan doci sa svojim rogovima, papcima, vunom . Kurbanska krv stigne do Allaha prije nego sto padne na zemlju. S toga se i vi radujte kurbanu.Vec trecu godinu za redom  EURO GUSINJE NY uspjesno sprovodi akciju i podjeli kurbanskog mesa porodicama u stanju socijalne potrebe na podrucju naseg zavicaja to jest opstina Gusinje i Plav, koju smo i ovaj put realizovali putem nase humanitarne organizacije "EURO GUSINJE NY".Ovom podjelom mesa obuhvacene su socijalno ugrozene viseclane porodice, samohrane majke, stare i  bolesne osobe i svim onim koji su oznaceni od strane vlasnika kurbana.Ovim cinom i slicnim akcijama nastojimo bar u nekoj mjeri ublaziti sivu sliku osoba kojima je potrebna svaka vrsta pomoci, iskreno se nadamo da smo ih obradovali na ove bajramske dane, bas onakako kako bajramu i prilici.Na kraju zelimo da se zahvalimo Allahu dz.s., koji nam je omogucio da ovaj obiman i zahtjevan projekat uspjesno realiziramo,Molimo Uzvisenog Allaha da primi njihove kurbane i ulozeni trud, te pocasti ih bereketom i uspjehom svake vrste! Amin!
"O ljudi, koljite kurban i racunajte na nagradu za njegovu krv, jer doista kurbanska krv, iako pada na zemlju, na cuvanju je kod Mocnog i Uzvisenog Allaha" (Taberani) .

Ovim cinom humanitarna organizacija EURO GUSINJE NY svrstalo se u redonih humanitarnih organizacija preko kojih su se vrsile uplate i klanje kurbana ove godine u nasem zavicaju i okruzenju.Samo da nabrojimo neke od njih:

NVO Udruzenje Svetionik
Humanitarna organizacija ˝DIRHEM˝
Humanitarna organizacija "Sadake"
Klub dzematlija "Taslidza''
Humanitarna organizacija Merhamet
itd...
Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar