Sport

GUSINJANIN U PRVOM TIMU REALA

Uspjesni Gusinjani u svijetu

Mladjani Dino Radončić (16), buduća košarkaška zvijezda Kraljevskog kluba
GUSINJANIN U PRVOM TIMU REALA
Dino je sin bivšeg proslavljenog rukometaša Damira Radončića, koji je poznat i po tome što je prije tri godine organizovao dolazak svog prijatelja Pepa Gvardiole, tada trenera FC Barselona u Crnu Goru
Gusinje-U vrijeme tradicionalnih održavanja zavičajnih susreta 2.avgusta u Gusinju na Alipašinim izvorima
Slučajno smo sreli porodicu Braha Radončića, koji živi i radi dugo godina u Njujorku, njegovog sina Damira i unuka Dina. Jer, tog dana po tradiciji na zavičajnim susretima su skoro svi „Gusinjani iz svijeta na jednom mjestu – u zavičaju.

Podsjetimo , Damir Radončić je veliki prijatelj sa Gvardiolom,sa kojim se upoznao 2004.godine u Kataru.Čuveni Pepe je karijeru završio u klubu „AL AHLI“ iz Dohe (2003 – 2005), a u to vrijeme za rukometni klub sportskog društva „AL AHLI“ igrao je Gusinjac  Damir Radončić. Tako su rukometni i fudbalski as postali nerazdvojni veliki prijatelji.
Proslavljeni rukometaški as Damir Radončić je u svojoj osamnaestogodišnjoj rukometnoj karijeri igrao čak osam  evropskih finala, kao i da je igrao za najjače klubove Starog kontinenta. Pored toga,oblačio je i dres tri reprezentacije – Jugoslavije, SAD i Bosne i Hercegovine. Uvijek se nalazio u vrhu liste strijelaca.
I Damirova djeca su iskazala svoj urodjeni talenat. Sin Dino, šesnaestogodišnjak, je buduća košarkaška zvijezda. Tako, stručnjaci najavljuju. Kao dvanaestogodišnjak u njegovoj ekipi „Uno grande“ donio je titulu šampiona Vojvodine. Svakako, najzaslužniji bio je upravo Dino. Proglašen je za igrača Vojvodine u svom uzrastu , a izabran je medju 30 najtalentovanijih dječaka u Srbiji (igrači rodjeni 1999).
Damirova kćerka Ema je bila prvak Srbije u DANCE BALETU i predstavljala je ovu državu na Evropskom prvenstvu u Minhenu.
U razgovoru sa Damirom, ocem mladjanog Dina, saznali smo da će Dino vrlo brzo uskočiti u prvoj petorci Reala. Tako je i bilo. Od tog razgovora prošlo je dva mjeseca , a Dino je već zaigrao za Real i odigrao pet i po minuta. Ovih dana svi evropski mediji pišu o „košarkaškom čudu od djeteta“. Rodjen 1999.godine – Dino je već priključen prvom timu Reala. Odigrao je pet i po minuta u seniorskoj konkurenciji , u duelu Reala sa poznatim NBA timom Bostonom Seltiksima u Madridu.
U razgovoru sa mladim Dinom – koji je trajao veoma kratko, on je kazao da svaki mladi sportista mora da ima motiv za rad i treniranje, a da će rezultati doći. Tu nema nikakve filozofije, kazao je on.
Na rastanku, poželjeli smo mladom Dinu Radončiću da se vine u košarkaške zvijezde, i da jednog dana obuče crveni dres reprezentacije Crne Gore. Jer, sa 16 godina igrao je je protiv jednog NBA tima. Vjerujemo da će mu vrata košarkaške reprezentacije Crne Gore biti širom otvorena. To, on, već sada zaslužuje.
Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar