Fotogalerija

Uspjesno organizovano Vece Dijaspore New York 2016


Uspjesno organizovano Vece Dijaspore New York 2016


Bilo je dobro - malo. Bilo je odlicno - pre malo. Bilo je PERFEKTNO - prave rijeci.

Ukratko, u te tri rijeci moze se sumirati VECE DIJASPORE, koje je u organizaciji udruzenja EURO Gusinje, u nedelju vece odrzano u restoranu Riccardo's u Astoriji. Zaista, i oni najprobirljiviji su jedinstveni u ocjeni da je ovo vece, ciji program je osmislio Upravni odbor udruzenja EURO GUSINJE, nesto najljepse sto se moglo dogoditi nasoj dijaspori u New Yorku i okolini, u posljednjih desetak i vise godina.
Pocevsi od visokih gostiju iz diplomatsko-konzularnog predstavnistva Crne Gore u New Yorku, uglednih gostiju iz zavicaja, doktora i advokata, nasih uspjesnih biznismena,... pa do perfekcije osmisljenog programa, u kojem je bilo za svakog po nesto, ova noc ce se jos dugo vremena prepricavati kao nesto sto jedino moze odraditi Upravni odbor udruzenja EURO Gusinje, na celu sa predsjednikom Mihretom- Misom Radoncic. 
Uz duzno postovanje prema svim prisutnima, naglasimo da su svojim prisustvom ovom skupu dali jos veci znacaj i: ambasador Zoran Jankovic, ambasador Zeljko Perovic, konzul Amer Cikotic, Anela Cekic, predsjednica opstine Gusinje, Kobilic Ramo (Holandija) glavni koordinator udruzenja EURO GUSINJE za zapadnu Evropu. 
Ne zelimo da detaljisemo o rekordnom broju prisutnih, donacijama za sponzorstvo i lutriji koja je svojim fondom premasila sve dosadasnje, ikada organizovane od strane nase dijaspore. Jednostavno, zelimo da naglasimo zadovoljstvo i radost svih prisutnih ovakvim druzenjem i provodom, uz zahvalnost domacinu sto im je pruzena mogucnost da se tako osjecaju. 
Jednom rijecju udruzenje EURO GUSINJE iz New Yorka je ovakvom organizacijom postalo prepoznatljiv brend i model, kako i na koji nacin trebaju funkcionisati iseljenicka udruzenja, ne samo u New Yorku tj SAD, vec i sire, na svim kontinentima.
Medijski VECE DIJASPORE 2016, su propratili Sead Hodzic, urednik i vlasnik Revije Fokus i redakcija naseg web magazina Gusinje-Plav.com. Ujedno, dugujemo zahvalnost Zuvdu S. Radoncic i Hajru Djurkovic na ustupljenim fotografijama. 
Eurogusinje.org

Komentari

Nadimak
Naslov
Komentar