Zavicaj

Ambasadorka SAD u dvodnevnoj posjeti Opštini Gusinje

Gusinje

14.06.2019 00:08
Slika
 

U Gusinju je u dvodnevnoj posjeti boravila ambasadorka Sjedinjenih Američkih država Nj.E.gđa Džudi Rajzing Rajnke sa svojim saradnicima gdje je tom prilikom prvog dana zajedno sa predsjednicom opštine Gusinje Anelom Čekić i potpredsjednikom Husom Brdakićem posjetila Nacionalni park Prokletije odnosno dolinu Grebaje gdje se u kraćoj šetnji upoznala sa potencijalima i prirodnim ljepotama Grebaja.

Drugog dana posjete, ambasadorka Rajnke je na zvaničnom sastanku u kabinetu predsjednice opštine Gusinje imala razgovor sa predsjednicom Anelom Čekić i njenim saradnicima Husom Brdakićem, potpredsjednikom opštine i Dženadinom Radončićem, predsjednikom skupštine gdje je predsjednica Čekić kazala da joj je zadovoljstvo što je u prilici ugostiti ambasadorku i njene saradnike, prezentirala joj je potencijale koje opština Gusinje posjeduje, predstavila aktuelne projekte te iskazala da vjeruje da će ova posjeta imati rezultata za što bolje ostvarivanje saradnje te očekuje podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država.

Potpredsjednik Huso Brdakić je napomenuo da je želja Opštine Gusinje da u saradnji sa Ambasadom SAD otvore Američki ugao u Gusinju, kako bi pored Podgorice, Cetinja i Pljevalja i Gusinje dobilo Američki ugao dok bi lokalna samouprava obezbijedila prostor za njegovo funkcionisanje. Otvaranjem Američkog ugla mladi bi se dodatno upoznali i saznali o kulturi Sjedinjenih država a bio bi dobro mjesto za organizaciju i prezentaciju određenih programa koje sprovodi Ambasada SAD.

Na kraju radne posjete ambasadorka Rajnke sa saradnicima je posjetila i etno sobu odnosno Gusinjsku sobu gdje je imala prilike da se upozna sa kulturom i tradicijom ovog kraja kao i da tokom kraćeg obilaska vidi rukotvorine ovog kraja koje joj je prezentovala Ifeta Rašić.

Kao poslednju aktivnost tokom posjete Gusinje ambasadorka Rajnke je imala na Alipašinim izvorima gdje se susrela sa predstavnicima Fondacije Gusinje iz Njujorka.

 POGLEDAJ FOTO

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 3

Broj jedinstvenih posjeta: 8584

Ukupno pregleda: 79982

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje