Zavicaj

Danas je u Gusinju organizovana svečana primopredaja kamiona za odvoz smeća

Opstina Gusinje

20.09.2019 03:00
Slika
 
Danas je u Gusinju organizovana svečana primopredaja kamiona za odvoz smeća, aktivnosti koja se sprovela u sklopu projekta “Uvođenje održivog upravljanja otpadom – BinS” koji finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020.

Ugovorno tijelo za ovaj projekat je Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije.

Svečana primopredaja je izvršena između opštine Gusinje i doo “Komunalne djelatnosti” Gusinje. Vrijednost vozila je 63.950,00 €, i to je jedna od aktivnosti koja se sprovodi u sklopu projekta “Uvođenje održivog upravljanja otpadom – Bins”.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, članovi projektnog tima mr Huso Brdakić i Semih Redžepagić kao i direktor doo Komunalne djelatnosti Gusinje Demir Bajrović.

Projekat zajednički sprovode Opština Gusinje, kao vodeći partner, i JKP Vrela iz Sjenice. Planirano je da se projekat realizuje u periodu od 18 mjeseci na teritoriji opština Gusinje i Sjenica.

Ukupna vrijednost projekta je nešto preko 232 hiljade eura, od čega je doprinos Evropske unije 197 hiljada eura, dok će preostali dio sredstava finansirati lokalne samouprave.

Realizacijom niza aktivnosti projekat će dati doprinos zaštiti životne sredine u prekograničnom području kroz jačanje sistema upravljanja čvrstim otpadom. Konkretni benefiti za ove dvije opštine, kao i za njihova komunalna preduzeća, se ogledaju u nabavci po jednog specijalizovnog kamiona za sakupljanje čvrstog otpada i 80 kontejnera koji će umnogome doprinijeti unapređenju stanja komunalne infrastrukture.

Nakon realizacije projekta očekuje se povećano interesovanje građana za selektivno odlaganje otpada, kao i unapređenje sistema prikupljanja otpada u opštinama Gusinje i Sjenica.

 

Projekat “Uvođenje održivog upravljanja otpadom – BinS”

Nabavka specijalizovanog kamiona za odvoz čvrstog otpada

Saopštenje za medije

 

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 2

Broj jedinstvenih posjeta: 10968

Ukupno pregleda: 108583

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje