Zavicaj

Gusinje dobilo sportske terene vrijedne 350.000 ‎€

RTCG.me

30.10.2019 00:24
Slika
 

Ministar prosvjete Damir Šehović otvorio je u Gusinju sportske terene kod škole "Džafer Nikočević", čija je vrijednost oko 350.000 eura. On je naglasio da je u obrazovnu infrastrukturu te opštine u prethodne dvije godine uloženo oko 400.000 eura.

. .

Tereni su izgrađeni investicijom Ministarstva prosvjete i fondacije “Gusinje” iz Njujorka.

Kako je najavio ministar, slijedi rekonstrukcija vrtića, te gradnja sportske školske sale u Gusinju. Taj sportski kompleks sadrži dva multifunkcionalna terena za fudbal, rukomet, košarku i odbojku, sa montažnim tribinama na oba terena, od oko 420 sjedećih mjesta, zaštitnom mrežom oko terena, osvjetljenjem, specijalnim podlogama za tu vrstu terena prilagođenu temperaturnim razlikama i različitim vremenskim uslovima, kao i ogradu oko kompletnog sportskog kompleksa.

Za tu investiciju Ministarstvo je izdvojilo oko 280.000 eura, a Fondacija preostali dio sredstava.

“Želim da iskažem posebnu zahvalnost Fondaciji `Gusinje` iz Njujorka koja je i inicirala ovaj projekat i u jednom dijelu ga i finansijski podržala, čime je pokazala da je prepoznala važnost ulganja u zavičaj, a složićete se da je ulaganje u obrazovanje i najmlađe najisplativija investicija jednog društva”, istakao je ministar.
 
Šehović je najavio i da će Vlada u narednim godinama, kroz Kapitalni budžet, graditi i školsku sportsku salu projektovane vrijednosti 2,7 miliona eura.

 “Kad već govorim o planiranim projektima za opštinu Gusinje, zadovoljstvo mi je da najavim da je za naredni period planirana i rekonstrukcija vrtića u Gusinju, koji je vaspitna jedinica vrtića u Plavu. Takođe, škola `Džafer Nikočević` je kandidovana za Projekat energetske efikasnosti u javnim zgradama. Dodatno, u postupku je izrada projekta za sanaciju područnog odjeljenja „Višnjevo“, koja akođe pripada ovoj školi.

. .

Predstavnik fondacije "Gusinje" Sulejman Đombalić je kazao da je ta organizacija od osnivanja posebnu paznju usmjeravala na pomaganje gusinjskoj osnovnoj školi, kako kroz donacije u vidu računarske opreme, tako i kroz kupovinu inventara za Školu.

"Takođe, nekoliko godina zaredom smo nagrađivali lučonoše, ali i obezbjeđivali donacije u vidu knjiga i pribora za učenike čitave skole, a posebno i poklon- pakete prvacima”, istakao je on. 

 Direktor Škole Šerif Feratović zahvalio je Ministarsstvu, Fondaciji i svima koji su pomogli realizaciju ove investicije.

“Cilj izgradnje Terena je prilično jasan, a to je `U zdravom tijelu zdrav duh`. Terenima smo obradovali najmlađe i njihove roditelje, ali i omladinu i rekreativce. Naravno i mi, prosvjetni radnici, ćemo sa zadovoljstvom koristiti Terene. Siguran sam da će bavljenje sportom našu omladinu udaljiti od poroka i loših navika”", poručio je on.

0 0

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 2

Broj jedinstvenih posjeta: 15132

Ukupno pregleda: 190179

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje