Zavicaj

Poslednje pripreme, kako bi se konacno zapocelo sa radovima IKC Gusinje

Hidro-geoloski elaborat

17.04.2019 04:15
Slika
 
Vjesnik proljeca itekako se osjeca na ovo nam malo rodne grude.Razvigor miluje duse ljudske i siri zelenilo nepreglednim poljima nase divne kotline, povlaceci i tjerajuci snijeg jos samo prema vrhovima Karanfila.Osjeca se neka nova draz i nakon zimske sablasni, red je da sve ponovo ozivi.A sproljecem, i novi vjesnici radosti.Najvece nam tek dolazi, a i cemu ljepse pricat, nego o Novoj zvijezdi koja ce krasiti Gusinje, ISLAMSKI  KULTURNI CENTAR, zdanje sa kojim ce se ponositi generacije. 
Ovih dana se uveliko desavaju poslednje pripreme, kako bi se konacno zapocelo sa radovima. 
  IDEJNI PROJEKAT I STATIKA  su vec uradjeni, tako da ce vrlo brzo bit odrzano javno nadmetanje za izvodjenje GRUBIH RADOVA na centru. Prioritet imaju domaci izvodjaci sa urednom dokumentacijom i likvidnom firmom, i javnom dostavom ponude na adresu MIZ-e. Radove ce dobiti firma koja ce dostaviti najbolju ponudu, najkvalitetnije radove i koja ce ispostovati zadane rokove, sa sudskim ugovorom izmedju investitora i izvodjaca.
    Uradjeno je ispitivanje tla, kao poslednja prepreka koja se javlja pred ovaj nam uzviseni cilj. Hidro-geoloski elaborat sa ispitivanja ovog tla ce vrlo brzo bit obznanjen javnosti. Ovaj zahtjevan poduhvat, zbog svoje vaznosti je povjeren jednom od najeminentnijih strucnjaka sa prostora bivse Juge, gospodinu dipl. ing. Geologije, prof Milanu Bozicu koji je izrazio divljenje prema ovom objektu, kao i snazi naroda okupljenog oko jedinstvene ideje da finansira ovakvo zdanje, naglasavajuci da je to danas rijetkost. 
   Donosimo jos jednu radosnu vijest. Firma "GUSINJSKI HAN" , vlasnika Seja i Semira Radoncica, ce donirati sve zemljane radove-ispitivanje tla, dio procesa ekshumacije, kao i iskop podzemne etaze, temelja i odlaganje viska zemlje sa parcele, u iznosu izmedju 4 i 5 hiljada eura.
    Mnogo radosti i lijepih trenutaka nas ocekuje, kao i iscrpnog rada. Allah da nam pomogne i olaksa. 

MIZ-Gusinje
Predsjednik:
ef.Alen Šabovic

Posaljite komentar

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 4

Broj jedinstvenih posjeta: 5674

Ukupno pregleda: 43546

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje