Dijaspora

Obracanje Anele Cekic na Vece dijaspore 2019 - New York, 8. dec 2019

VECE DIJASPORE 2019

12.12.2019 19:01
Slika
 
Postovani prijatelji, dame i gospodo, uvazeni predsjednice Eura Gusinje ,gospodine Selime Cekicu, clanovi izvrsnog odbora, dragi gosti dobrodosli na jos jedno Vece dijaspore, koje vec niz godina unazad uspjesno organizuje nase humanitarno udruruzenje Euro Gusinje.

   Cast mi je i zadovoljstvo sto sam veceras ovdje sa vama, da vas u ime gradjana Gusinja, u ime lokane samouprave i svoje licniime pozdravim i poseljamim i vama i vasim pordicama pozelimpuno zdravlja, licne srece i uspjeha u zivotu.

   Ja svakom prilikom i na svakom mjestu isticem i hvalim nasu dijasporu, kao nekog ko stalno i iznova pokazuje kako se cuva,voli I pomaze svoj rodni kraj. I po ko zna koji put ja vam se opet na tome zahvaljujem.

   Svako voli i cuva svoj rodni kraj, ali kao sto to rade Gusinjani onako punim scem, cini mi se nema nigdje na svijetu.

   Dame i gospodo, ne zeleci da vam oduzimam vrijeme, zelim u najkracim crtama da vas informisem, sa pozicja lokalne samouprave, o tome sta je to uradjeno izmedu dva nasa susreta. Privodi se kraju zavrsetak objekta pijace ,modernog, funkcionalnog i sadrzaja nepohodnog gradanima i gdje ce biti smjestaena vatrogasna jedinica i kancelarije komunalnog preduzeca, sto ce sigurna sam poboljsati organizaciju pomenutih sluzbi. Ojacali smo materijalnu opremljenost komunalnog preduzeca nabavkom specijalnog snjegocistaca. Projektom BINS obezbijedjen je novi kamion za odvoz smeca, nabavljene uniforme za radnike cistoce, sistematicno i planski vrsi se popravka vodovodne mreze, u toku smo procesa nabavke uredaja za hlorinaciju kako bi smo i vodu sa Alipasinih izvora uljucili u sistem vodosnadbjevanja opstine. 

   U toku je rekonstrukcija Kosovske ulice, gdje se radi nova kanalizaciona i atmorferska mreza. 
   Na prolece cemo raditi rekonstrukciju jos jedne ulice.  Radi se obaloutvrda, na desnoj strani kod mosta na Grncaru. Kroz projekat svetske banke obezbijedjenoje 6.5 miliona eura za uredenje korita rijeke Grncar od granice sa republkom Albanijom do popularnih Sastanaka, ukupne duzine 5,5 kilometara. Radovi bi trebalo da otpocnu iduce godine. Nadamo se otpocinjanju radova na rekonstrukciji puta Gusinje-Plav preko Vojnog sela, zasta je Vlada Crne Gore preko direkcije javnih radova, obezbjedila novcana sredstva.

   Takodje ono sto sam, vec najavljivala, radice se novi most na rijeci Vruji.

   Ovoreni su i stavljeni u funkciju visenamjenski sportski terenina poliginu os Dzafer Nikocevic, koji ce sa obecanom izgradnjom sportske hale predstavljati jednu zaokruzenu sportsku infrastrukturu koja ce u mnogome doprinijeti razvoju sporta i turizma u nasoj opstini.
   Uradjen je projekat rekonstrukcije puta Gusinje-Grebaje, pocetak radova ocekujemo iduce godine. Projekat rekonstrukcije puta prema Vusanju se vec radi, vjerujem da cemo pronaci sredstvaza rekonstrukciju tog puta.  Idejno rjesenje za rekonstrukciju glavne gradske ulice-uredenje gradskog trga je u toku kako bi se pristupilo izradi glavnog- izvodjackog projekta. Projekti se realizuju uz podrsku Vlade Crne Gore. 

   U zavrsnoj fazi je izrada i donosenje Strateskog Plana razvoja opstine.
0 0

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 2

Broj jedinstvenih posjeta: 16880

Ukupno pregleda: 234919

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje