Zavicaj

Opštinsko rukovodstvo obišlo radove na rekonstrukciji puta ka Hridskom jezeru

Plav

18.06.2019 16:20
Slika
 
Rekonstrukcija puta prema Hridskom jezeru koja podrazumijeva prokopavanje kanala za odvod vode, ugradnju vodopropusta, kao i tamponiranje puta kako bi se do Jezera moglo stići malim autom ide planiranom dinamikom, a kvalitet izvedenih radova je na zadovoljavajućem nivou, konstatovali su prilikom obilaska predstavnici rukovodstva Opštine Plav i NVO „Prijatelji Plava“.

Čelnici Opštine su ovom prilikom izrazili iskrenu zahvalnost nevladinoj organizaciji „Prijatelji Plava“ na pokrenutoj akciji, kao i svim dobronamjernim ljudima koji svojim donacijama podržavaju realizaciju projekta od opšteg društvenog značaja koji će omogućiti bolju turističku i privrednu valorizaciju Hridskog jezera i okolnih planina.

Predstavnici NVO „Prijatelji Plava“ informisali su sagovornike o do sada izvedenim radovima, planovima za naredni period, kao i o iznosu prikupljenih sredstava. Oni su napomenuli da akcija i dalje traje, navodeći da se svakodnevno javljaju velikodušni pojedinci koji žele da daju doprinos, kako novčanom donacijom, tako i u izvođenju radova.

S obzirom na dragocjenost Hridskog jezera u smislu turističke ponude Crne Gore, kao i vrijednost projekta u čiju realizaciju se krenulo, tokom obilaska radova dogovoreno je da Opština Plav i NVO „Prijatelji Plava“ upute zajedničko pismo nadležnim državnim institucijama kako bi u okviru svojih mogućnosti pomogle da se projekat dovede do kraja na opšte dobro svih građana.Organizatori planiraju završetak radova prije 12. jula, kada se održava tradicionalno okupljanje lokalnog stanovništva, kao i mnogobrojne dijaspore na prostoru pored Hridskog jezera. Obilasku radova prisustvovali su i predstavnik Islamske zajednice i pojedini izvođači radova.  OPSIRNIJE...

Izvor: Plav.me

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 7

Broj jedinstvenih posjeta: 8584

Ukupno pregleda: 80003

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje