Zavicaj

Zahvalnost opstine Gusinje Fondaciji Gusinje i Euro Gusinje na opredjeljenim donacijama

OPSTINA GUSINJE

26.03.2020 00:53
Slika
 

Koristim priliku da Vam se u ime kabineta predsjednice Opštine Gusinje Anele Čekić i kolektiva Opštine Gusinje kao i naših sugrađana najiskrenije zahvalim na opredijeljenim donacijama našoj opštini Gusinje i susjednoj opštini Plav kao i donaciji Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti Vlade Crne Gore.

Svojoj domovini i svojem zavičaju vašim patriotskim odnosom ste se odužili i onda kada ste nesebično dali ogroman doprinos 2006.godine obnovi nezavisnosti naše domovine Crne Gore kao i onog dana 2013.godine kada Vaša podrška nije izostala na referendumu za povraćaj statusa Opštine Gusinje.

Iako rasuti širom svijeta pored Vaših ličnih i profesionalnih života uvijek u svom srcu, u svojim mislima nosite i grudu zemlje iz koje ste potekli, ove visoke planine, plavo more, našu prelijepu prirodu, odnosno našu Crnu Goru i naše Gusinje.

hb.jpgVašim donacijama doprinijeli ste unaprjeđenju infrastrukture, školstva, zdravstva i socijalne pomoći te Vam se s toga zahvaljujemo i uvjeravamo da će Opština Gusinje Vašu donaciju odgovorno kako to nama i dolikuje, opredijeliti onim ljudima kojima je to zaista najprotrebnije i to u vidu osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava i ljekova a sve u saradnji sa Operativnim štabom opštine i Crvenim krstom.

Svjedočimo ovih dana poražavajućim podacima o broju ljudi pogođenih virusom  koji dolaze iz zemalja u kojima u značajnom broju živi i naša djaspora, želim da Vam kažem da su misli građana Opštine Gusinje paralelno sa vama te da dijelimo zajedničke strepnje i nadanja da će aktuelni talas ovog virusa uskoro oslabiti a svi mi iz ove situacije izaći kao apsolutni pobjednici.

Dragi naši sugrađani,

Opština Gusinje na čelu sa predsjednicom Opštine Anelom Čekić formirala je krizni kao i operativni štab koji se redovno sastaju a sve u cilju postizanja dogovora oko pravovremenih poteza na suzbijanju pojavljivanja najnovijeg korona virusa te zaštiti naših sugrađana od pomenutog virusa koji se nažalost zadnjih dana pojavio i u nekim crnogorskim opštinama.

Naša Opština i odbornici u Skupštini su se takođe solidarisali sa mnogim udruženjima, lokalnim upravama i preduzećima te iz svoje budžetske rezerve opredijelili iznos od 5.000 eura dok su odbornici donirali svoje jednomjesečne naknade i na taj način zajedno sa našim udruženjima iz dijaspore pokušavamo spasiti živote u našoj Crnoj Gori i našem Gusinju.

Opština Gusinje i sve njene službe će kao i proteklih dana odgovorno i profesionalno obavljati poslove iz svoje nadležnosti a sve u cilju sprječavanja širenja korona virusa.

Apelujemo na vas, naše sugrađane da ostanete u svojim domovima da krajnje ozbiljno shvatimo preporuke nadležnih državnih organa, posebno Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, da budemo solidarni jedni sa drugima.

I na kraju, Glavu gore Crna Goro, glavu gore Gusinje, novo jutro će svanuti novi dan u hiljadu boja, a do tada, čuvajmo druge od sebe i sebe od drugih, ostajte doma jer ćemo samo tako pobijediti ovu trenutnu situaciju i ponovo se u dobru družiti i gledati.

mr Huso Brdakić, potpredsjednik Opštine Gusinje

 

Srdačan pozdrav,
 
mr Huso BRDAKIĆ,
 - potpredsjednik - 
0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 2

Broj jedinstvenih posjeta: 12248

Ukupno pregleda: 131728

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje