Zavicaj

Predstavnici Sarajevske opstine Centar u zvanicnoj posjeti Gusinju,najavljena saradnja na svim nivoima

OPSTINA GUSINJE

21.02.2020 02:44
Slika
 

Predsjednica Opštine Anela Čekić i potpredsjednik opštine Huso Brdakić sa saradnicima primili su u petak, 14.februara  delegaciju iz Sarajevske opštine Centar predvođenu njenim predsjednikom odnosno načelnikom Nedžadom Ajnadžićem.
Sastanak je upriličen povodom razmatranja potencijalnih oblika privredno-kulturne saradnje  između dvije opštine, koje su, kako je zaključeno, povezane jakim prijateljskim vezama.
Predsjednica Opštine Anela Čekić je, izražavajući zadovoljstvo zbog posjete, upoznala goste sa aktuelnim socio- ekonomskim stanjem u Gusinju i nabrojala resurse kojim Gusinje kao jedna od najmlađih opština raspolaže a koji će se, kako je ocijenila, u narednom periodu ubrzano valorizovati u cilju daljeg društveno- privrednog razvoja.

“Drago mi je što ste danas u Gusinju u ovoj prijateljskoj posjeti koja nam je pružila mogućnost da se upoznamo i osnažimo kontakte između dvije opštine kako bismo u narednom periodu stvarali mogućnosti za različite oblike saradnje na regionalnom nivou koja će se pozitivno odraziti kako na naše lokalne sredine tako i na Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu koje se mogu pohvaliti tradicionalno dobrim odnosima”, 
kazala je između ostalog Predsjednica.

 

Predstavnici Gusinjske lokalne samouprave osvrnuli su se i na značaj Dijaspore, kao osnovnog i nezaobilaznog faktora, manifestacijama koje  se održvaju u toku ljeta i koje  okupljaju veliki broj zavičajaca, tim putem je predsjednica pozvala goste da nas posjete u vrijeme ljetnjih manifestacija koje će organizovati opština Gusinje. Čelnici Opštine Centar  su sa zahvalnošću prihvatili poziv da budu gosti, te da se upoznaju sa prirodnim resursima koje ima opština Gusinje, izrazili su spremnost da, u skladu sa svojim mogućnostima, finansijski podrže neke od projekata kao što je Bošnjačka soba, pozvali su opštinu Gusinje da učestvuje na Sarajevskom Biznis forumu, kao i saradnja u Turizmu, gdje značajnu ulogu treba da odigraju Turističke organizacije obije opštine, gdje bi međusobno sarađivale i promovisale turističke potencijale.

 

Predsjednik Opštine Centar Nedžad Ajnadžić, zahvalio se na prijemu i pohvalio otvorenost kao i želju za saradnjom  koju je iskazala Gusinjska lokalna samouprava, za razmjenu radnih iskustava. Ajnadžić je pozvao predstavnike dvije opštine na intenziviranje prekogranične saradnje na obrazovnom i administrativnom nivou te na zajedničku realizaciju programa koje finansiraju fondovi EU.

Pored predsjednika Ajnadžića i njegovih savjetnika Bećira Sirovine, Safeta Huremovića i Mustafe Resića, u delegaciji su bili i Velija Katica, vijećnik Opštinskog vijeća, prof. dr Muamer Kalić, koji je na čelu Saveza dijaspore i iseljenika iz Crne Gore, doc. dr Rizvan Halilović, predsjednik Udruženja Bosansko- turskog prijateljstva “Bosfor” i Filip Mursel Begović, generalni projekt- menadžer BKZ “Preporod”.

Naredni susret, na poziv gostiju, biće upriličen u opštini Centar. 

 

 

 Izvor: opstinagusinje.me

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 3

Broj jedinstvenih posjeta: 12248

Ukupno pregleda: 131721

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje