Dijaspora

Predstavnici Uprave za dijasporu, u New Yorku se sastali sa predstavnicima udruženja EURO Gusinje

Uprava za Dijasporu

18.12.2019 01:12
Slika
 
U okviru radne posjete SAD-u direktor Uprave za dijasporu mr Predrag Mitrović i pomoćnica direktora Uprave za dijasporu Elvira Bekteši, u petak,14. decembra su se u prostorijama Generalnog konzulata Crne Gore u New Yorku, sastali sa predstavnicima humanitarnog udruženja EURO Gusinje: predsjednikom udruzenja Selimom H. Čekić, potpredsjednikom Zumberom Radončić, članom Savjeta za odnose sa dijasporom i predsjednikom Odbora za zaštitu prava i položaja dijaspore Ruždijom-Ruškom Jarović i članom Odbora, glavnim i odgovornim urednikom web magazina Gusinje-Plav.com Rafetom Hot. Domaćin susreta je bio konzul Amer Cikotić
   Tokom jednočasovnog susreta razgovaralo se o aktivnostima Uprave za dijasporu, kao i o stanju i prilikama u našoj dijaspori u SAD, tačnije aktivnostima i djelovanjem udruženja EURO Gusinje. Mitrović je istakao da Uprava prati i da je zadovoljna radom udruženja EURO Gusinje, što je i rezultiralo ponovnim izborom tj. drugim mandatom Ruždije Jarovića u Savjetu za odnose sa dijasporom. Izrazio je spremnost da Uprava za dijasporu pruži punu podršku u narednim aktivnostima koje će biti usmjerene na unaprijeđenje saradnje sa matičnom državom. 
   Predsjednik udruženja Selim H. Čekić je goste iz Podgorice upoznao sa aktivnostima tokom ove kalendarske godine, kako u New Yorku, tako i u zavičaju. Naglasio je spremnost udruženja EURO Gusinje za još snažnijom saradnjom sa Upravom dijaspore po pitanju raznih projekata, što će doprinijeti kvalitetnijem povezivanju dijaspore sa matičnom državom Crnom Gorom.
   Tokom razgovora potencirana je i želja za boljom medijskom prezentacijom Uprave za dijasporu, našta su od strane Rafeta Hot glavnog i odgovornog urednika web magazina Gusinje-Plav.com dobili uvjeravanja da ovaj najpoznatiji i najbolje posjećeni elektronski medij naše dijaspore stoji na raspolaganju. 
0 0

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 6

Broj jedinstvenih posjeta: 16145

Ukupno pregleda: 220878

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje