Dijaspora

Rukovodstvo Opštine Plav sastalo se sa dijasporom iz Sarajeva

Sarajevo

28.05.2019 14:55
Slika
 
Kontuirana, kvalitetna i iskrena komunikacija može dati značajne rezultate u realizaciji projekata od zajedničkog interesa, zaključeno je na sastanku predsjednika i potpredsjednika Opštine Plav Mirsada Bajraktarevića i Nihada Canovića sa Upravnim odborom Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana iz Sarajeva.

Predstavnici Opštine Plav boravili su u Sarajevu na poziv Zavičajnog društva Plavljana i Gusinjana, gdje su nakon iftara održali sastanak sa iseljenicima iz Plava i Gusinja.

Nakon uvodnih riječi domaćina predsjednik Bajraktarević je istakao zadovoljstvo što je u prilici da sa dijasporom iz Sarajeva radi na projektima od istorijskog značaja za Plav i Gusinje i naglasio otvorenost novog rukovodstva prema svim dobronamjernim ljudima koji vode porijeklo iz tih krajeva.

Potpredsjednik Canović je apostrofirao značaj dobre saradnje sa dijasporom navodeći da će Opština Plav tokom ljeta inicirati održavanje sastanka sa predstavnicima svih zainteresovanih udruženja iz dijaspore.

Sagovornici su konstatovali da bi zajednički sastanak bio idealna prilika da se razmotre mogućnosti za još produktivniju saradnju i prodiskutuje o temama od opšteg interesa naroda koji vodi porijeklo iz Plava i Gusinja.

Izvor: Plav.me

1 1

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 1

Broj jedinstvenih posjeta: 6594

Ukupno pregleda: 54483

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje