Zavicaj

Oprema iz Norveske

opstinagusinje.me

21.10.2020 02:56
Slika
 

Poljoprivednim proizvodjacima iz Gusinja oprema za preradu mlijeka i preradu voca i povrca.

Kraljevina Norveška kroz projekat “Norveška za vas – Crna Gora – Podrška poslovanju” podržava projekat “Prerada dodaje vrijesdnost” koji sprovode Opština Gusinje i Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove i Prokletije. Cilj ovog projekta jeste unapređenje kapaciteta za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda i preradu voća i povrća.

“Kroz projekat smo nabavili laktofrize, duplikatore, linije za preradu voća i povrća, ambalaže i ostalu neophodnu opremu, što će značajno poboljšati poslovanje naših prerađivača. Potrebe kupaca se mijenjaju i sve su zahtjevnije, a to znači i sve veća potražnja za zdravom hranom.

Tom prilikom, organizovana je i primopredaja opreme kao i potpisivanje ugovora za dobitnicima opreme koju su uručili predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić i predstavnik UNOPS kancelarije koja sprovodi projekat Armen Čekić.

Opština Gusinje kao jednu od bitnih strateških razvojnih grana upravo je opredijelila poljoprivredu pa u tom pravcu opština i njen tim su orjentisani za dobijanje sve veće podrške za tu privrednu granu od raznih donatora istakla je predsjednica opštine Anela Čekić.

Kraljevina Norveška finansira ovaj projekat sa 43.910 dolara, dok opština Gusinje obezbjeđuje svu neophodnu logističku pomoć i upravljanje ovim projektom.
sl8-480x360.jpg

sl7-480x360.jpg

sl5-480x360.jpg

sl4-480x360.jpg

sl3-480x360.jpg

0 0

Brojač posjeta

Ukupno pregleda: 569404

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje