Prokletije

Turistički vodiči posjetili Plav, Gusinje i NP Prokletije

 

03.07.2020 02:11
Slika
 

Opštine Plav i Gusinje, kao i Nacionalni park Prokletije, za vikend su posjetili iz Asocijacije turističkih vodiča Crne Gore. Njih oko 50 iz raznih gradova Crne Gore, među njima i vodiči iz Ukrajine i Venecuele, uz podršku lokalnih vodiča i upošljenih u Lokalnoj Turističkoj Organizaciji Plav.

 thumbnail-6-3-1000x555.jpg

Prema riječima direktorice TO Plav Samire Canovićprvog dana su posjetili Hridsko jezero, Botaničku baštu “Velemun”, dok je ručak organizovan na Bajrovića katunu, u seoskom domaćinstvu Samelova koliba.

“U nedjelju smo obišli Gusinje – dolinu Grebaja, Oko Skakavice, vodopad Grlju, Ali-Pašine izvore, ručak je bio organizovan u hotel-restoranu Ada, u Gusinju. Zatim smo obišli Plavsko jezero, Kulu Redžepagića, Staru džamiju i Manastir Sv. Trojice. Na kraju posjete možemo biti više nego zadovoljni, ovo je po prvi put da smo imali posjetu Asocijacije i ovolikog broja. Nadamo se da smo bili dobri domaćini i da su i oni takođe otišli zadovoljni. Ostalo je puno kontakata i planiranih obostranih posjeta, pogotovo naših domaćih posjetilaca”, kazala je Canović.

 

Asocijacija, koja broji 150 licenciranih vodiča na raznim svjetskim jezicima, često organizuje edukativne ture, a za ovu je vladalo posebno veliko interesovanje zbog glasa da plavsko-gusinjski region krase brojne prirodne ljepote koje nikog ne ostavljaju ravnodušnim, saopštila je članica Upravnog Odbora Asocijacije turističkih vodiča Crne Gore Sanja Mitrović.

“I sami smo imali priliku da se u to uvjerimo i sigurni smo da će nakon odlične prezentacije turističkih potencijala ovog kraja, naši vodiči znati da ga samouvjeruno predstave i preporuče turistima koji posećuju našu zemlju, što je i bio cilj posjeta”, kazala je Mitrović.

Ona je apelovala na građane da iskoriste vrijeme da uživaju u prirodnim bogatsvima i kulturnom nasleđu kojima obiluju Plav i Gusinje, jer to ne smije postati samo privilegija stranaca.

Izvor: CDM.me

0 0

Brojač posjeta

Ukupno pregleda: 569627

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje