Zavicaj

Zabrana izlaska, okupljanja...

 

03.07.2020 01:51
Slika
 

Stanovnicima Gusinja od večeras je zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 18 do 5 sati. Nove mjere NKT-a za tu opštinu podrazumijevaju i zabranu rada ugostiteljskim objektima, kao i zabranu javnog i putničkog saobraćaja iz opštine i ka opštini, osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti. Dio mjera, koje podrazumijevaju zatvaranje vrtića, zabranu okupljanja... odnose se i na Berane.

Gusinje (Foto: RTCG) Gusinje (Foto: RTCG)

Mjere i za Berane

U Gusinju i Beranama od večeras je snazi i zabrana okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, vjerski obredi u vjerskim objektima bez prisustva građana, kao i prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica.

Zabranjeno je i kretanje i zadržavanje više od dva lica na otvorenom javnom mjestu u isto vrijeme, osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke.

"Obavezno je korišćenje zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom javnom mjestu osim u objektima stanovanja, zabranjena su okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva", navode iz NKT-a.

Zatvaraju se ustanove za predškolsko vaspitanje.

Uprava za inspekcijske poslove će od večeras, čim stupi na snagu Zakon izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, rigorozno novčano kažnjavati svako kršenje naredbi o sprečavanju širenja Kovid-19, saopšteno je iz Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) za zarazne bolesti. 

Mjere pročitajte OVDJE 

Image

Izvor: rtcg.me

0 0

Brojač posjeta

Ukupno pregleda: 569571

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje