HAMDOVA STAZA

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Crnoj Gori i sire, koja je nažalost zahvatila i Gusinje
Obavještavamo vas da se ovogodišnji  Deveti uspon  Hamdovom stazom (zakazan za 25.jul)u organizaciji porodice rahmetli Hamda, Nacionalnog parka Prokletije i Planinarskog društva “Karanfil”   

OTKAZUJE
Prinuđeni smo skup otkazati kako bi zaštitili zdravlje svih uključenih u ovu manifestaciju.
U ime organizatora zahvaljujemo vam na...
 

GUSINJE

Stanovnicima Gusinja od večeras je zabranjeno napuštanje objekta stanovanja od 18 do 5 sati. Nove mjere NKT-a za tu opštinu podrazumijevaju i zabranu rada ugostiteljskim objektima, kao i zabranu javnog i putničkog saobraćaja iz opštine i ka opštini, osim hitnih slučajeva i redovnih radnih aktivnosti. Dio mjera, koje podrazumijevaju zatvaranje vrtića, zabranu okupljanja... odnose se i na Berane.
U Gusinju i Beranama od večeras je snazi i zabrana okupljanja u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, vjerski obredi u vjerskim objektima bez prisustva građana, kao i prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica.

NP PROKLETIJE

Opštine Plav i Gusinje, kao i Nacionalni park Prokletije, za vikend su posjetili iz Asocijacije turističkih vodiča Crne Gore. Njih oko 50 iz raznih gradova Crne Gore, među njima i vodiči iz Ukrajine i Venecuele, uz podršku lokalnih vodiča i upošljenih u Lokalnoj Turističkoj Organizaciji Plav.

 Prema riječima direktorice TO Plav Samire Canovićprvog dana su posjetili Hridsko jezero, Botaničku baštu “Velemun”, dok je ručak organizovan na Bajrovića katunu, u seoskom domaćinstvu Samelova koliba.

“U nedjelju smo obišli Gusinje – dolinu Grebaja, Oko Skakavice, vodopad Grlju, Ali-Pašine izvore, ručak je bio organizovan u hotel-restoranu Ada, u Gusinju. 

Slika 132

Sarajevo

RAMO MARKISIC

Bio nekada jedan Gusinjanin, koji je kao i mnogi Gusinjani, bio kiridžija i po malo se bavio trgovinom. Išao je ovaj Gusinjanin u Skadar, Podgoricu i Peć, ali ponekad, sa većim karavanima, i u dalja mjesta. Dopirao je on tako do Skoplja, Seljanika, Dubrovnika.
Stigao tako ovaj Gusinjanin u Skadar sa tri konja...

OPSTINSKE SLUZBE

Opštinske službe i preduzeća ovih dana krajnje profesionalno obavljaju poslove i zadatke sve u cilju sprječavanja pojave koronavirusa na teritoriji Opštine Gusinje i ublažavanja posledica izazvanih ovom epidemijom.
Doo Komunalne djelatnosti i Služba zaštite i spasavanja Gusinje predstavljaju dobar primjer saradnje u zajedničkom djelovanju kako bi spriječili širenje virusa COVID 19. Proteklih dana oni su više puta vršili dezinfekciju svih gradskih ulica i prigradskih naselja, javnih površina kao...

Prokletije, Alpi na jugu Evrope

Neka naša srca budu puna zavičaja, i da zavičaj bude još puniji nas...

"Nigdje priroda nije ljepša i raskošnija nego tu gdje su Prokletije najveličanstvenije. I nigdje, uvjeren sam, čovjek ne živi u saglasju i ljubavi s njom kao tu. I nigdje mu se ona ne odužuje kao tu, darujući mu ljepotu i radost, snagu i zdravlje, vedrinu i upornost. Zuvdija Hodzic

Slika 165
0 0

Brojač posjeta

Broj online korisnika: 3

Broj jedinstvenih posjeta: 15133

Ukupno pregleda: 190237

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje