"Nigdje priroda nije ljepša i raskošnija nego tu gdje su Prokletije najveličanstvenije. I nigdje, uvjeren sam, čovjek ne živi u saglasju i ljubavi s njom kao tu. I nigdje mu se ona ne odužuje kao tu, darujući mu ljepotu i radost, snagu i zdravlje, vedrinu i upornost. Zuvdija Hodzic

BOGICEVICA

Snijeg počinje na visinama od 1700 mnv pa naviše. Ove zime je karakteristično što je Bogićevica okovana ledenom površinom i malo je teže za skijanje, pa su se aktivnosti prenijele na drugoj strani, odnosno proplanke planine Hrid, iz razloga što je taj teren mješovit, ima puno šume, a i dosta čistih padina za skijanje i vožnju sanki", istakli su iz PSK "Hrid" za naš portal.
Slika 132

Prokletije SkyRace 15.8.2020. Gusinje

PROKLETIJE

Slika
Dobro došli na najlepšu, najatraktivniju i najtežu trku Lige od nastanka. Nijedna planina Balkana se ne može porediti sa lepotom i izazovom Prokletija. U ovu manifestaciju ćemo ulagati puno, kao u Staru planinu. Ovo će biti kruna svih trka. Na području bivše Jugoslavije samo Julijski Alpi mogu pružiti tu lepotu i izazov. Dugo se čekalo na ovu realizaciju. Realizacija će biti ozbiljna i zahtevna, prokletijski masiv je poslednji neistraženi deo Evrope. Potpuno divlji predeli i vrlo nepristupačni. Iz svih navedenih razloga, trka će biti veliki izazov, kako za trkače tako i za logistiku.

NP Prokletije posjetilo 20 hiljada turista

NP PROKLETIJE

Slika
Nacionalni park (NP) Prokletije je ove godine posjetilo skoro 20 hiljada turista, kao rezultat različitih promotivnih aktivnosti, organizacije manifestacija, obilježavanja važnih ekoloških datuma i predstavljanja parka na velikom broju sajmova. Direktor NP Prokletije, Admir Lalić, je na sjednici Socio – ekonomskog foruma tog parka, koja je u srijedu održana u Plavu, predstavio brojne aktivnosti koje su realizovane u prethodnom periodu u cilju promocije i unapređenja ponude na Prokletijama. “Tokom ove godine rekonstruisali smo put prema Hridskom jezeru i odradili sanaciju većeg broja puteva prema katunima. Takođe, organizovane su interesantne manifestacije i obilježeni ekološki datumi, uređene određene pješačke i planinarske staze“, kazao je Lalić.

Gusinje dobija Islamski kulturni centar

MIZ GUSINJE

Slika
U Gusinju je prije nekoliko dana postavljen kamen temeljac za izgradnju Islamskog kulturnog centra (IKC). Pored velikog broja građana Gusinja i dijaspore, svečanosti su prisustvovali i predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori, predvođeni reisom Rifatom ef. Fejzićem. Objekat se gradi u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Gusinje, a imaće višestruku namjenu, piše Dan.

Neka naša srca budu puna zavičaja, i da zavičaj bude još puniji nas...

0 0

Brojač posjeta april 2019

Broj online korisnika: 4

Broj jedinstvenih posjeta: 10487

Ukupno pregleda: 99134

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Redakcija web portala
Facebook
Instagram

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje