Neprofitna humanitarna organizacija


Euro Gusinje je osnovana kao neprofitna humanitarna organizacija sa ciljem pruzanja pomoci ugrozenim i onima kojima je potrebna pomoc,takode razvijanja humanitarnih,kulturnih,socijalnih,sportskih i ekonomskih djelatnosti.
Slika 150
Zadaci udruzenja su: -pokretanje raznih akcija i pruzanje podrske za poboljsanje uslova zivota u Gusinju u svim segmentima. -prikupljanje novcanih sredstava u cilju ispunjavanja programskih zadataka ovog udruzenja,posebno gdje zive Gusinjani i Plavljani. -usmjeravanje tako prikupljenih sredstava u aktivnostima i projektima na prostoru Gusinja a po potrbi i sire. Naime, od davnina je poznato da Gusinjani imaju velike duhovne potencijale, kojima su uticali na ekonomiju, politiku, knjizevnost, umjetnost, sport. Svima Vama je, najvjerovatnije poznato da Gusinje danas prolazi kroz veoma teske trenutke. Najveci dio stanovnika je ili planira da napustiti Gusinje, jer za sada nema nikakve perspektive. Ostajemo bez omladine i inteligencije. Imamo vise starih nego mladih. Ovim poduhvatom imamo mogucnost da okupimo sve istinske prijatelje i patriote Gusinja, kojima ovo mjesto lezi na srcu. Pozivamo sve zainteresovane da svojim donacijama od 1 dolara ili 1 eura mjesecno, odnosno, 12 dolara ili 12 eura godisnje, po clanu porodice, nam pomognuda realizujemo nase ciljeve. Nase aktivnosti su volonterskog karaktera, pa ovom prilikom pozivamo i potencijalno clanstvo da nam se obrati kao i svi zainteresovani pridruze. 

Udruzenje ce suradjivati sa drugim udruzenjima i organizacijama u Crnoj Gori i inostranstvu.
Ocekujemo najvece moguce jedinstvo i podrsku gradjana, medija, institucija, donatora. Ako ni zbog cega drugog,onda zbog toga sto imamo mogucnost da zajednicki rjesavamo probleme, clanarina je simbolicna a cilj je da se sto vise ljudi odazove u dijaspori odnosno sirom svijeta.
0 0

Brojač posjeta

Ukupno pregleda: 569451

Kontaktirajte nas

 

 

Euro Gusinje,Inc
Facebook
Instagram
Redakcija web portala

Mapa: Gusinje i Plav

IKC Gusinje